Lähetysmatka Tansaniaan 2017

Heinäkuussa 3 henkilön tiimi seurakunnastamme matkusti Tansaniaan. Tarkoituksenamme oli järjestää Evankelioimiskampanja Viktoria järven rannalla sijaitsevassa Bukoban kaupungissa, sekä viedä Suomesta tullut lahjoitus, joka tukee paikallisia kristittyjä aloittamaan oman pienen yrityksen. Veimme Tansaniaan myös silmälaseja, jotka oli lahjoitettu Suomesta. Silmälasit (myös lukulasit) ovat siellä kalliita ja monilla ei ole niihin varaa.

Suurin haaste Evankelioimiskampanjassa oli saada paikalliset pastorit mukaan tekemään työtä yhdessä. Seurakunnan, jonka Stanton perusti 2015, nykyinen pastori Romanus Hyera, teki työtä etukäteen saadakseen eri seurakunnat toimimaan yhdessä julistamaan evankeliumia alueella. Kun saavuimme Bukobaan kaikki paikalliset pastorit oli jo kutsuttu mukaan. Kampanjaa mainostettiin radiossa, alueella jaetuilla flaiereilla sekä paikalliseen tapaan kuorma-auton lavalta isoilla äänentoistolaitteilla, joka kulki ympäri kaupunkia.

Paikalliset seurakunnat lähtivät vahvasti mukaan tukemaan kampanjaa. He antoivat käyttöön instrumentteja, äänentoistolaitteita sekä useita lauluryhmiä eri seurakunnista. Yhteys tapahtumassa oli mahtava, kiitos Jumalalle. 3 päivän Evankelioimiskampanjan aikana näimme Jumalan pelastavan, parantavan ja vapauttavan ihmisiä. Esimerkiksi nainen, jolla oli ollut vakava selkäkipu 3 viikkoa parantui. Hän ei ollut pystynyt nukkumaan tai tekemään kotitöitä kunnolla. Jumala paransi selän kokonaan. Myös henkilö, kenellä oli vatsahaava, ja kovia kipuja, parantui ja kivut lähtivät heti. Noin 20 henkilöä otti Jeesuksen vastaan Herranaan ja Pelastajanaan. Monet heistä tulivat myös seuraavana sunnuntaina seurakuntaan.

Yksi haaste seurakunnalla, jossa Romanus Hyera on nyt pastorina, on liian pieni seurakuntarakennus. He kokoontuvat pienessä varastorakennuksesssa, ja usein ihmiset joutuvat istumaan ulkopuolella, koska eivät mahdu sisälle. Suunnitteilla on rakentaa sopiva seurakuntarakennus, missä ihmiset mahtuvat kokoontumaan. Sen rakentaminen Bukobassa maksaa noin 2500€.

Kampanjan jälkeen meillä oli seminaari seurakunnan johtajille, sekä lasten kokous, jossa kerroimme evankeliumin lapsille ja järjestimme arkartelua.

Kiitämme Jumalaa onnistuneesta matkasta ja mahdollisuudesta tehdä Jumalan valtakunnan työtä Tansaniassa.

 

 

Published by

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s